NOSE WORK HISTORIA USA

Sporten K9 Nose Work grundades av Ron Gaunt, Amy Herot och Jill-Marie O’Brien De ville få fram ett roligt nosarbete som kunde rikta sig till ett stort antal hundar och deras ägare. De är även grundarna till NACSW (National Association Of Canine Scent Work) som arbetar för att främja utbildning och tävlandet inom sporten och se till att det hålls en hög standard.

NACSW Värderingar:

Dessa vägleder de beslut NACSW och återspeglas i genomförandet av deras medlemmar och större K9 Nose Work community.

NACSW tror på:

Integritet – genom ärlighet, rättvisa och pålitlighet
Mångfald – acceptera hundar i alla åldrar, temperament, och fysisk kondition för att delta i aktiviteten eller sporten K9 Nose Work
Ansvar – håller NACSW, dess medlemmar och volontärer till högsta standard för uppförande
Community – bygga varaktiga relationer som växer sporten och reflektera positivt på hundar och hundälskare
Sportsmanship – odla en atmosfär av respekt, stöd och vänlig konkurrens för alla inblandade i sporten K9 Nose Work
Säkerhet – för fysisk och psykisk hälsa och välbefinnande för alla hundar och hundälskare
Kul – för hundarna, för vilka titlar och utmärkelser gör ingen skillnad

K9 Nose Work blandar grundläggande färdigheter som används i K9 arbetet med hjälp av en unik undervisning stil som främjar individualitet och som är relationsbyggande mellan hundar och dess förare, så att det kan ge ekipaget en livstid av givande upplevelser.

Det hela började i södra Kalifornien 2006. K9 Nose Work finns nu i klasser, workshops och tävlingar och avnjutas från kust till kust i USA. Sporten ökar livskvalitén för tusentals hundar och dess ägare. Källa webbsidorna för nacsw.net & k9nosework.com

Sporten finns nu även i andra länder runt om i världen och de flesta använder samma dofter som man gör i USA (med vissa undantag - bla Canada, Sverige, Finland).

Nina Cooper S grundare av Lyckliga Hundar har gått utbildning för Ron Gaunt från NACSW (National Association Of Canine Scent Work) USA.