OM OSS - LYCKLIGA HUNDAR

Företaget erbjuder kunskapen om att bygga upp ett roligt och lärorikt samarbete med din hund. Vi har mer än 20 års erfarenhet och massor av kunskap som vi vill förmedla till er - det är och ska vara roligt att ha hund. Vi är idag ett av de ledande företagen i Sverige som kan erbjuda kunskap och utbildning inom SPECIALSÖKSOMRÅDET. Vår specialisering är att hålla kurser och utbildningar inom "nos-området". Vi har självklart även de ordinarie kurserna; valp, fortsättning, inkallning, rallylydnad & tävlingslydnad mm. Vi jobbar med personlig och positiv målinriktad träning på våra kurser och har därför inte mer än 3-5 deltagare per kurs. På det sättet har vi möjlighet till en mera individuell träning av er som ekipage. Samtliga kurser kan du även boka som privatkurs för mer info ring Nina 076-213 10 08. Verksamheten bedrivs i mest på VÄRMDÖ (utomhuskurser hålls på Ingarö,Gustavsberg, Tynningö, Hemmesta, Saltsjö-boo, Rindö) & inomhuskurserna hålls i vår lokal i Hemmesta Centrum

FÖRETAGETS INRIKTNING:

Vardagslydnad, Aktivering, Specialsök, Avancerad specialsök
Problembeteendeträning
Specialsöksutbildning - 1 årig

Diabetes- /epilepsihundsutbildning

Specialpedagog /resurshund med inriktning terapi, rehab och socialt stöd - 1 årig

NINA COOPER SCHOLTZÉ - huvudansvarig, instruktör, problembeteendecoach, specialsökslärare, sjukhushundsutbildare Nina startade hundskolan LYCKLIGA HUNDAR 2001. 2003 började hon arbeta heltid med LYCKLIGA HUNDAR. Nina är diplomerad hundinstruktör, hundpsykolog, hundmassör och utbildad lärare i specialsök samt övrig hundutbildning! Nina har 15 års erfarenhet av att jobba och utbilda specialsökhundar och har själv haft en papillon Mr Big som arbetat operativt som berusningsmedelshund.

Nina har idag 4 st hundar - 1st papillon Mini Cooper (född maj 2012), 1 storpudel Caniche (född mars 2021), 1 labraddoodle Cookie (född januari 2022) och 1 st papillon Yummy (född 24 november 2022) och 1st katt - Cornish Rex (född 6 april 2014). Storpudeln Caniche blev i juni 2022 godkänd vid lämplighetstest som lärling till sjukhushund och kommer att påbörja sin praktik på Akademiska barnsjukhuset i Uppsala i augusti 2022. Vid 1- 1,5 års ålder kommer även Cookie genomgå en lämplighetstest för att se om även hon kan bli lärling till sjukhushund.

Nina håller i kurserna/utbildningarna som hålls framför allt på Värmdö & Svullrya, Grue, Norge.

Nina arbetar 1 dag i veckan som hundinstruktör för Akademiska Barnsjukhuset i Uppsala. Där arbetar Nina med de 2 st enda sjukhushundarna Luna & Liona som finns i Sverige samt tränar lärlingen Caniche.

För att nå Nina ring - 076-213 10 08 alt. mejla till info@lyckligahundar.se alt. ninalyckligahundar@gmail.com

JENNY BACKROS - instruktör & problembeteendecoach. Jenny är diplomerad handledare (2004) och allmänlydnadsinstruktör (2004) samt certifierad hundinstruktör (2012) med specialinriktning tävling i bruks & lydnad. Spårinstruktör samt
Specialsöksinstruktör Nose Work-instruktör och Kantarellsöksinstruktör, Problembeteendecoach (2022). Hon är även lärare på vår instruktörsutbildning precis som Nina!
Jenny har under årens lopp gått en hel del kurser för flera kända instruktörer och med många olika inriktningar så som spårspecial (personspår), klicker, lydnad, brukslydnad, allmänlydnad m.m.
Jenny vidareutbildas även inom företaget! Jenny tycker om att träna hund och gillar verkligen att ta reda på vad som funkar bäst på olika hundar. Personligen är hon speciellt intresserad av belöningsteknik och kroppsspråk. Då hundar ofta reagerar på vårt beteende i olika situationer. Som 15 åring skaffade hon sig sin första schäfer och nästa hund kom bara 3 år senare.
Den hunden hade ett helt annat psyke (problemhund) men tack vare honom fick hon verkligen lära sig, hur olika individer kan vara trots samma ras. Hon har sedan dess haft ytterligare några schäfrar och hon har tävlat i både lydnad, bruks spår samt nosework.
I dagsläget har hon en schäferhane på 8 år som hon tränar specialsök & nose work med. Jenny har även en liten blandras kille på drygt ett år som hon tränar specialsök med.
Jenny håller kurser & utbildningar på Värmdö och i Jämtland. För att nå Jenny ring - 070-797 14 21 alt. mejla till jenny@lyckligahundar.se

Vissa av våra kurser håller även våra duktiga frilansare som är utbildade hundinstruktörer och som jobbat hos oss olika länge. Vi är så glada att ha dem i vårt gäng.

Viveca Annell (freelanceinstruktör & problembeteendecoach hos Lyckliga hundar)Viveca är diplomerade hundinstruktör (2018) och Problemhundscoach (2019) utbildad av LYCKLIGA HUNDAR. Viveca har arbetat med hundar sedan 2010 då hon startade hundrastningsverksamhet inom Rasta Hunden på Värmdö. Genom åren har hon rastat många hundar, de flesta raser med olika personligheter och varierande problem. Att gå vidare och utbilda sig till instruktör och problembeteendescoach var tidigt målet för att bättre förstå och kunna hjälpa hundar och ägare. Viveca har en 7 årig Flatcoated retriever som hänger med på det mesta. De tränar flitigt Rally-Lydnad, apportering, Nose Work och lite viltspår. Vivecas tidigare och nuvarande Flatcoated retriever har båda visat rasotypiska beteenden där sjukdom varit bakomliggande orsak. Något som ökat hennes intresse för att utreda orsaker till beteendeförändringar hos hundar. Med bakgrund som leg. dietist har Viveca även ett stort intresse och kunskap om hundfoder. Viveca är ivrig förespråkare att få hundägare att aktivera hunden mer i vardagen. För att stärka relation och samarbete mellan hund och ägare vill hon förmedla aktivare promenader med uppgifter och utmaningar för hunden. Viveca håller kurser på Värmdö, Rindö och Tynningö - valpkurser, unghundkurser, inkallning, mix-kurser, rally-Lydnad, apportering som aktivering och lugn & ro. För att nå Viveca ring – 070-441 27 96 alt. mejl till viveca@lyckligahundar.se


Lillemor Palm Holmqvist (freelanceinstruktör & problembeteendecoach hos Lyckliga hundar) - saltsjö-boo Jag utbildade mig 2015-2016 till diplomerad hundinstruktör, klickerinstruktör samt Nose work instruktör hos Lyckliga Hundar. 2018 blev jag sedan diplomerad hundpsykolog utbildad av Hundsteg, och under 2022 har jag avslutat en ettårig masterutbildning i hundpsykologi samt gått en utbildning till diplomerad Rallylydnads instruktör.

Jag har levt med hundar sen jag var liten och tidigare har jag haft Whippets samt Rhodesian Ridgbacks och i dagsläget har jag en Dvärgschnauzer på nio år, Dante, samt en Storpudel på ett år, Cobie. Dante är viltspårschampion och rallylydnadschampion. Cobie är än så länge ”ett oskrivet blad” men pigg på det mesta och vi har prövat lite olika typer av nosarbete, apportering samt rallylydnad.

Jag har framför allt valpkurser samt unghundskurser/kurser i vardagslydnad men också kurser i rallylydnad samt nose work. Mina kurser håller jag utomhus i Saltsjö-Boo men har tillgång till lokal inomhus vid behov. Förutom kurser har jag också privatträningar och kan vid behov också göra sk ”problemhundsutredningar”. Jag är mycket intresserad av att ständigt lära mig mer och försöker hålla mig uppdaterad genom att delta i olika utbildningar samt följa den senaste forskningen vad gäller hundar. På mina valp-och unghundskurser så brukar jag försöka förmedla så mycket kunskap som möjligt om hundars naturliga beteenden och behov. Detta för att förebygga att problem uppstår och öka förutsättningarna för att man ska få leva ett lyckligt och harmoniskt tillsammans med sin hund. För att nå mig ring 0709-909216 eller maila till procanishundkurser@hotmail.com.

Sofie Östman (freelance instruktör, problembeteendcoach hos Lyckliga hundar)