MISSA INTE DESSA:

Valpkurs - del 1:

17 jan - kl. 14.00

27 jan - kl. 13.00

31 jan - kl. 18.00 RINDÖ

4 feb - kl. 18.00

6 feb - kl. 12.00

Fortsättningskurs vardagslydnad

24 jan - kl. 16.00

27 jan - kl. 11.00

28 jan - kl. 18.00

31 jan - 18.00 RINDÖ

Specialsök, grundkurs

3 feb - kl. 10.00

Markeringskurs

22 jan- kl. 18.30

24 jan kl. 18.30 RINDÖ

Inkallning

11 feb - kl. 14.00

Tysta leken kurs

27 jan - kl. 11.00

Spel & minnesträning & lek & belöning

15 jan - kl. 16.00

Balans o kroppskontroll

28 januari - kl. 18.00

Lek & Belöning

17 jan - kl. 20.00

Max 4-5 hundar /grupp.

 

SPECIALSÖKSINSTRUKTÖR

 

OBS! detta är inte en nose work instruktörutbildning utan en djupare instruktörsutbildning i specialsök!

 

Har du en egen hundskola eller jobbar aktivt som hundinstruktör - passa på då att utbilda dig till specialsöksinstruktör.

 

SPECIALSÖKSINSTRUKTÖRS-UTBILDNING 2018

 

Specialsök är det övergripande begrepp som används när en hund söker efter någonting specifikt. Det kan ex vara narkotika, barkborrar, vägglöss, cancer, sprängämne eller kantareller. Vi utbildar hundinstruktörer inom specialsök med inriktning till aktivering - dvs inte yrkesinriktad verksamhet.

 

Att låta hunden arbeta med sin nos är fantastiskt roligt och ger otroligt med mental träning. Specialsök har blivit väldigt populärt de senaste fem åren inom hundträning och denna utbildning ska ge dig som instruktör en fördjupad kunskap inom ämnet så att du har möjlighet aktivera hundägare och deras hundar.

 

Mål & Innehåll Utbildningens mål är att kunna hålla grund- & fortsättningskurser i specialsök. Du kommer själv att få en grundläggande utbildning i specialsök.

 

Vi kommer att arbeta med presentation, detektion, diskrimination och identifikation, markeringar samt kvalificerad inlärning i laboratoriemiljö. Du kommer att arbeta med beteendeanalys av ditt och din hunds arbete. Din mekaniska skicklighet kommer att förbättras avsevärt.

 

Vi kommer att arbeta med bl a dofthantering, plattformsarbete, inlärning av ämnen, sökbana/golvbana, minisök, id-sök, utomhus och inomhus sök - olika sökmetoder, markeringsträningar, vattensök, kursplaneringar, och problemlösningar i samband med hålla kurser som specialsök som aktivering.

 

Undervisningen sker via föreläsningar, diskussioner, teori & praktik, problemlösningar, mycket praktik med egen hund. självstudier som redovisas muntligt och skriftligt samt praktiskt arbete, interaktiv webbutbildning - distansuppgifter med inlämning av filmer och uppgifter en gång/månad. För att erhålla diplom behöver man ha godkända inlämnade uppgifter samt träning av egen hund samt dokumentering av projektkurs/er med minst 10 deltagare.

 

Krav - Du ska vara utbildad och arbeta som aktiv hundinstruktör

 

Utbildningen leds av specialsökslärare Nina Cooper S

 

Max antal deltagare är 3 st ekipage 

 

Utbildning sker under 2018 - maila intresseanmälan för att få mer information

 

Kursavgiften för utbildningen är 25.000:- inkl. moms. Tillkommande kostnader: inköp av utrustning - plattform & sökbana (ca 8.500 - 10.000:-), självinförskaffat träningsmaterial samt kurslitteratur tillkommer. 
Rese-, kost & logi-kostnader tillkommer.

 

Betalning/avbokning - Om du inte delbetalar så vill vi ha avgiften minst 4 veckor innan kurs-start. Observera att anmälan är bindande och att om du avslutar dina studier så är du fortfarande betalningsskyldig för hela kursen. Vi följer Konsumentverkets regler om avbokning så avbokning måste ske skriftligen.

 

Välkommen till en spännande vidareutbildning som hundinstruktör i SPECIALSÖK!

 

Välkommen till en rolig och utmanande vidareutbildning som instruktör!